Samenwerkingen

De Klussendienst maakt op dit moment gebruik van een ruimte bij Stichting Welzijn Ouderen (SWO) aan het Goudenregenplein te Spijkenisse. Deze locatie is centraal gelegen. Ook hebben we een kleine opslag aan de halfweg in Spijkenisse.

Vanuit het SWO gaan we iedere dag op pad naar onze klanten in de gemeente Nissewaard. Met de SWO hebben we een prettige samenwerking.

Net als SWO richt de Klussendienst Spijkenisse zich op ouderen woonachtig in Nissewaard. Regelmatig kunnen we wat voor elkaar betekenen zoals helpen bij flyers rondbrengen, spullen helpen verhuizen of bijvoorbeeld het doorverwijzen van klanten. Een mooie ontwikkeling is dat een klusser zich ook kan inzetten als vrijwilliger bij een dienst voor het SWO zoals bijvoorbeeld transportritten.

Ook hebben we sinds 2017 een samenwerkingsovereenkomst verband getekend met afvalverwerkingsbedrijf Reinis voor het ophalen van grof huishoudelijk afval bij doelgroepen.

Deze klussen worden aangemeld bij de receptie van Reinis. De receptie medewerker van Reinis toetst of de aangemelde klus bestemd is voor de ophaalservice van de Klussendienst en maakt een afspraak met de melder waarna de klus wordt doorgegeven aan de Klussendienst. Het ophalen van dit grof huishoudelijk vuil doen we één keer in de week op woensdag.