De Klussendienst is al ruim 25 jaar een begrip in Spijkenisse, sinds 1996 actief in Spijkenisse en heeft in de loop der jaren een groot klantenbestand opgebouwd.

Er zijn in de afgelopen jaren veel dingen veranderd, en de Klussendienst heeft zich met alle veranderingen meegebogen. We hebben veel verschillende locaties gehad, maar dat maakt het werken bij de Klussendienst ook divers en dynamisch.

Sinds 2015 vallen wij onder de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Sinds die tijd zijn wij een trots initiatief van WMO Maatwerk.

WMO Maatwerk biedt als organisatie zowel individuele begeleiding als dagbesteding aan inwoners met een ondersteuningsvraag. Het versterken van eigen kracht en regie van onze cliënten, dat is wat ons drijft.

Samen met cliënten en hun netwerk zoeken ervaren professionals van Maatwerk naar eigentijdse, vernieuwende oplossingen om mee te kunnen doen in de samenleving.

Bij de Klussendienst werken we met een team trajectondersteuners die de klussers begeleiden en ondersteunen bij de werkzaamheden. Zo werken we middels de methodiek competentiegericht werken, die uitgaat van de talenten en mogelijkheden van onze klussers.

We hebben bijna dagelijks twee bussen rijden en voeren meestal twee klussen per dag uit. In verband met de grote aanvraag van klussen is er veelal een wachtlijst, deze ontstaat meestal al in het voorjaar, wanneer de vraag naar tuinonderhoud het grootst is.

Ondanks Covid19 hebben wij onze werkzaamheden door kunnen laten gaan en hebben we alsnog veel klanten kunnen helpen. De maatregelen maken dit niet altijd makkelijk. Zo doen we momenteel veel minder/geen klussen in huis en beperken we ons tot de buitenactiviteiten. Het heeft van iedereen veel creativiteit gevergd, maar onze klussers kunnen er veelal goed mee omgaan.

De klussers gaan als het uitkomt zelfstandig met de fiets naar de klus. Het waarborgen van de 1,5 meter regel is en blijft lastig, zowel voor ons als ondersteuning, als onze klussers en onze klanten. Aangezien we voor een kwetsbare doelgroep werken, is dit wel een essentieel onderwerp waar we alert op moeten blijven. Zowel voor onze klanten als voor onze klussers. Onze gezondheid en die van u is immers erg belangrijk.

Sinds de fusie van diverse randgemeenten van Spijkenisse, behoren nu ook omringende dorpen van Spijkenisse tot ons werkgebied.

De gemeente Nissewaard bestaat uit de volgende gemeenten;

  • Abbenbroek
  • Geervliet
  • Heenvliet
  • Hekelingen
  • Oudenhoorn
  • Simonshaven
  • Spijkenisse
  • Zuidland